Nagykőrösi programkereső
Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Nincs megnyitott szavazás

SZERVEZETFEJLESZTÉS NAGYKŐRÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL
Nagykőrös Város ivóvíz-javító beruházása
www.csatorna.nagykoros.hu
www.vkfejlesztes.nagykoros.hu
www.csapadekviz.nagykoros.hu
www.csapadekviz.nagykoros.hu

NAGYCSALÁDOSOK NAGYKŐRÖSI EGYESÜLETE

NAGYCSALÁDOSOK NAGYKŐRÖSI EGYESÜLETE
Cím: NAGYCSALÁDOSOK
NAGYKŐRÖSI EGYESÜLETE
Kovács Sándor u. 1.
2750 Nagykőrös
Tel.: (53) 352-745
Email: zoldiszilvi@citromail.hu


A Nagycsaládosok Nagykőrösi Egyesülete (NNE) 1995. október 23-án, Torma Pál elnökletével alakult meg 30 család részvételével, melynek az idei évre - az új tagok belépésének köszönhetően - közel 50 család lett a részese.

A vezetőség tagjai:
• Tormáné Zöldi Szilvia elnök
• Fanczal István
• Borbély Józsefné

Tagjai vagyunk a Nagycsaládosok Országos Szövetségének (NOE), azon belül pedig a Közép-magyarországi Régióhoz tartozunk.
Minden évben részt veszünk a NOE által szervezett programokon. A tavalyi évben Ópusztaszeren tartották meg az országos őszi találkozót, idén pedig legközelebb 2009. Május 16-án lesz egy nagyszabású Családi Nap a Margitszigeten, melyet a családok nemzetközi napja alkalmából rendeznek meg a szervezők.

Részt veszünk a régiós gyűléseken, a vezetőkkel rendszeres és támogató kapcsolatot építettünk ki, így ha kéréseink, kérdéseink vannak, bármikor fordulhatunk hozzájuk. Keressük a környékbeli nagycsaládos egyesületeket együttműködés céljából, így a szervezett rendezvényekre meghívást kapnak.

2009-ben lett az egyesületünk 15. éves, ennek kapcsán került megrendezésre a Regionális Családi Nap a Pálfája erdőben 2009. Május 23-án vasárnap.

Célunk, hogy a hasonlóan gondolkodó emberek egymásra találhassanak, tapasztalatot cserélhessenek, s ha kell, egymást segíthessék.
Tevékenységeink közé tartozik a családok segítése, érdekképviselete, szolgálata. Taggyűléseinket minden hónapban megtartjuk az Arany János Kulturális Központ emeleti termében. Az időpontokat hirdető újságokban is közzé tesszük, valamint egy-egy gyűlés alkalmával a tagokkal megbeszéljük.
Ingyen megkapja minden NOE tag a NOE Levelek című havi rendszerességgel megjelenő lapot, de a www.noe.hu honlapon is elolvasható a régebbi számokkal együtt.
Évente egyszer közgyűlést tartunk, ahol megbeszéljük az előző év tapasztalatait, és leendő programjainkat az aktuális évre.
Tagjai vagyunk, illetve alapító tagja a kiskörzeti civil társulásnak. Partnereink: Arany János Kulturális Központ, Nagykőrös Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal, Családsegítő Központ, Vöröskereszt, Aranykerék Túracsoport, Lovas Egyesület, Arany-híd Baráti kör,stb.

Támogatónk: Pap-Agró Kft.

Kirándulásokat szervezünk, és táborban vehetnek részt gyermekeink. Legemlékezetesebb nyaralásaink közé tartozik a Galya-tetői hosszú hétvége, melyet az idei évre is szeretnék megvalósítani.

Környezetvédelmi akciókkal próbáljuk a nagykőrösiek figyelmét felhívni arra, hogy a tisztaságért tenni kell. Minden évben bekapcsolódunk a parlagfű irtásba. A várostakarítás és a Csónakázó-tó részleges hínár mentesítése hagyománnyá kell, hogy váljon, hiszen a tavi horgászok közkedvelt helye. Nagyon fontos a rendszeres szemétszedés a tó környékén, illetve tisztaságának fenntartása, hiszen nem csak tavasztól őszig nyújt kikapcsolódási lehetőséget. A téli hónapok során alig várjuk a tó befagyását, mert így korcsolyázásra van lehetőségünk, nem kell ezért vidékre utaznunk.

Évente egy-két alkalommal közös bográcsos főzéseket rendezünk tagjaink részére, de mindenképpen megrendezésre kerül idén is a Nagycsaládosok Bálja elnevezésű vacsora-est, ahol vendégművész fellépésével tesszük a kellemes hangulatú bált még színvonalasabbá.

A nagycsaládos gyermekek a Mikulástól saját otthonukban, személyesen vehették át a csomagot, és karácsonyi ünnepségünkön ajándékokat osztottunk a családoknak, étellel-itallal vendégeltünk meg mindenkit. Ez természetesen a jövőre nézve is hagyomány kell, hogy maradjon.

Bekapcsolódunk a városi rendezvények programjaiba, aktívan részt vettünk a városi gyermeknap, a Főtéri Játékok elnevezésű kulturális eseményekben, valamint a Polgárrá fogadási ceremónia két szerencsés családjának pénzadomány ajánlottunk fel.

Két előadást szerveztünk meg az Arany János Kulturális Központban, Az egészséges életmód és táplálkozás, valamint A család, mint érték címmel, melyek látogatása ingyenes volt a város minden polgárának. Ebben az évben is volt már két előadónk, az egyik egy baptista lelkész, aki a házasság világnapja (február 17.) alkalmából tartotta meg A házasság egy életre szóló kaland című előadását, a másik pedig márciusban, ahol a Gazdasági Minisztérium által támogatott pályázat nyertesei, a Netrekész program keretein belül a Hogyan használjuk az Internetet? címmel mutattak nekünk hasznos dolgokat.

Nagykőrös, 2009. április
Németné Győrpál Katalin
egyesületi tag

Küldés E-mailbenelküldöm kinyomtatomNyomtatás

  • Nagycsaládosok Nagykőrösi Egyesülete


Dél-Pest megye online www.delpestmegyeonline.hu

kifejezésre:
szavakra:

 

Pályázatok

Arany János Diákszövetség
Arany János
Diákszövetség
Pusztaitölgyesek
KÖVA ZRT
Nagykőrös a megújuló város
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Bringázz a munkába
XV. NAGYKŐRÖSI LOVAS RENDEZVÉNY - augusztus 8.
XV. NAGYKŐRÖSI LOVAS RENDEZVÉNY - augusztus 8.
Kuláküldözés Áldozatainak Emléknapja alkalmából tartott megemlékezés Kecskeméten - 2015. június 28.
Kuláküldözés Áldozatainak Emléknapja alkalmából tartott megemlékezés Kecskeméten - 2015. június 28.
II. Kőrösi Möggyfesztivál - 2015. június 26-27. (folyamatosan bővül)
II. Kőrösi Möggyfesztivál - 2015. június 26-27. (folyamatosan bővül)
Múzeumok Éjszakája -  2015. június 20.
Múzeumok Éjszakája - 2015. június 20.
RELEVÉ Gála - 2015. június 14.
RELEVÉ Gála - 2015. június 14.

A lap 0.04 másodperc alatt készült el.
A látogatók száma 2007.05.11-től:  |  Összesen:5256449  |  Ma:204  |  Jelenleg:1  |  statisztika
  webmester Minden jog fenntartva! design by © Ceglédinfo  
 ÖN A RÉGI HONLAPON JÁR Bezár
ÖN A RÉGI HONLAPON JÁR