Nagykőrösi programkereső
Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Nincs megnyitott szavazás

SZERVEZETFEJLESZTÉS NAGYKŐRÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL
Nagykőrös Város ivóvíz-javító beruházása
www.csatorna.nagykoros.hu
www.vkfejlesztes.nagykoros.hu
www.csapadekviz.nagykoros.hu
www.csapadekviz.nagykoros.hu

TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI PROGRAM


2004. május 1.-én hazánk csatlakozott az Európai Unióhoz. Ez rendkívüli jelentőséggel bír a hazai regionális politika változásában, így a kistérségek és azon belül a települések fejlesztési politikájának változásában is. A kistérségi társulások és a társulások dinamikus központjait jelentő városok a korábbinál sokkal nagyobb szerepet kapnak a fejlesztésekben, és sokkal nagyobb feladatokat is.

Az eddigi kutatások, és tanulmányok már a felkészülés szakaszában megalapozták az ezzel kapcsolatos elképzeléseket, illetve elindultak az egyeztetések, törvényjavaslatok, módosítások fogalmazódtak meg, így a csatlakozás természetesen nem azt jelentette, hogy teljesen új irányt kell szabni a regionális fejlődésnek. Ugyanakkor azt mindenképpen magával hozza, hogy az elfogadásra került változtatásokra nagyon gyorsan kell reagálni, gyorsan kell "lépni", ahhoz, hogy a települések/térségek versenyében Önök is meg tudják állni a helyüket, illetve semmilyen tekintetben ne kerüljenek hátrányos helyzetbe, és - legfőképpen - hozzá tudjanak férni a fejlesztéseikhez szükséges pénzügyi forrásokhoz, támogatásokhoz.

A magyarországi fejlesztési források szűkössége, a hazai saját erő biztosításának nehézsége miatt a csatlakozás óta elsősorban azok a fejlesztések valósulnak meg, amelyek finanszírozásába az Európai Unió is beszáll. Ezért alapvető érdeke valamennyi településnek és térségének, hogy a fejlesztési dokumentumaik elkészítése során az európai uniós módszertani gyakorlatot és gondolkodásmódot kövesse, és programjainak kidolgozása során igyekezzen igazodni a magasabb szinten már megfogalmazott elvekhez és célkitűzésekhez. A közösségi pénzforrások "lehívásának" alapvető feltétele, hogy Nagykörös is rendelkezzen átgondolt, nem csak rövid, de közép és hosszú távra is szóló fejlesztési dokumentumokkal, vagyis a Települési Fejlesztési Koncepcióval, Stratégiai Programmal, Operatív Programokkal.

Ezen dokumentumok segítenek, hogy a települések versenyében Nagykőrös meg tudja állni a helyét, illetve mind intézményi, mind pedig tervezési szempontból készen álljon a források fogadására, hogy tervszerű, átgondolt, és ezért hatékony fejlesztések történjenek, amelyek a település lakosságának jólétét célozzák meg.

A Fejlesztési Koncepcióban hosszú távra vonatkozóan (15-20 év) kerülnek felrajzolásra azok a fejlesztési irányvonalak és forgatókönyvek, amelyek mentén elindulhat a fejlesztés, és megfogalmazásra kerül az a gazdaságfejlesztésre vonatkozó jövőkép, amelynek elérése a fejlesztések végső célja.

A Stratégiai Programban középtávra (7 év) vonatkozó célpiramis kerül felvázolásra, illetve meghatározásra kerülnek azok a programjavaslatok, amelyek a fejlesztést szolgálják, és amelyeken keresztül a kitűzött jövőkép elérhető, vagy megközelíthető.

A Fejlesztési Program utolsó kötete a rövid távra (3 év) szóló Operatív Program, amely részletesen tartalmazza a megvalósítást biztosító lépések leírásait, olyan fontos információkat (a projekt rövid összefoglalása, szükségességének indoklása, horizontális elveknek való megfelelése, intézményi és pénzügyi fenntarthatóság kérdései, monitoring módszere, eredménymutatók, a megvalósításba bevonható partnerek, cselekvési és ütemterv, szinergia, illeszkedés magasabb szintű tervekhez), amelyekkel az új típusú pályázatok formanyomtatványai is részben kitölthetők.

Helyzetfeltárás
Fejlesztési koncepció
Stratégiai program
Operatív programKüldés E-mailbenelküldöm kinyomtatomNyomtatás

  • Településfejlesztési program


Dél-Pest megye online www.delpestmegyeonline.hu

kifejezésre:
szavakra:

 

Pályázatok

Arany János Diákszövetség
Arany János
Diákszövetség
Pusztaitölgyesek
KÖVA ZRT
Nagykőrös a megújuló város
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Bringázz a munkába
XV. NAGYKŐRÖSI LOVAS RENDEZVÉNY - augusztus 8.
XV. NAGYKŐRÖSI LOVAS RENDEZVÉNY - augusztus 8.
Kuláküldözés Áldozatainak Emléknapja alkalmából tartott megemlékezés Kecskeméten - 2015. június 28.
Kuláküldözés Áldozatainak Emléknapja alkalmából tartott megemlékezés Kecskeméten - 2015. június 28.
II. Kőrösi Möggyfesztivál - 2015. június 26-27. (folyamatosan bővül)
II. Kőrösi Möggyfesztivál - 2015. június 26-27. (folyamatosan bővül)
Múzeumok Éjszakája -  2015. június 20.
Múzeumok Éjszakája - 2015. június 20.
RELEVÉ Gála - 2015. június 14.
RELEVÉ Gála - 2015. június 14.

A lap 0.10 másodperc alatt készült el.
A látogatók száma 2007.05.11-től:  |  Összesen:5275905  |  Ma:227  |  Jelenleg:1  |  statisztika
  webmester Minden jog fenntartva! design by © Ceglédinfo  
 ÖN A RÉGI HONLAPON JÁR Bezár
ÖN A RÉGI HONLAPON JÁR