Nagykőrösi programkereső
Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Nincs megnyitott szavazás

SZERVEZETFEJLESZTÉS NAGYKŐRÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL
Nagykőrös Város ivóvíz-javító beruházása
www.csatorna.nagykoros.hu
www.vkfejlesztes.nagykoros.hu
www.csapadekviz.nagykoros.hu
www.csapadekviz.nagykoros.hu

Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) és Településfejlesztési Koncepció

Integrált Településfejlesztési Stratégia

Nagykőrös város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 17. napján tartandó ülésére készült Nagykőrös Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájának elfogadása tárgyú előterjesztés mellékletei:


Településfejlesztési Koncepció

Nagykőrös város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 17. napján tartandó ülésére készült Nagykőrös Város Településfejlesztési Koncepciójának elfogadása tárgyú előterjesztés mellékletei:


Küldés E-mailbenelküldöm kinyomtatomNyomtatás

Tisztelt Államigazgatási Szerv!
Tisztelt Véleményező Szerv!
Tisztelt Önkormányzat!

Ezúton tájékoztatom arról, hogy Nagykőrös Város Önkormányzata elkészítette Településfejlesztési Koncepcióját.
A tervezet a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Tr.) 31. § szerinti eljárással kerül véleményezésre. A tervezet a Tr. rendelkezéseinek megfelelően került kidolgozása, a hatályos településfejlesztési koncepció elhatározásainak a figyelembevételével. A tervezet újonnan készített megalapozó vizsgálatra épül. Tájékoztatom, hogy a tervezet tartalma maradéktalanul tükrözi az TK készítésével kapcsolatban a tervezési szakaszban lefolyatott települési partnerségi egyeztetések eredményét.
A Tr. 31. § (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján ezúton kérem a tervezettel kapcsolatos véleményét. A véleményezésre rendelkezésre álló idő a Tr. szerint 21 nap.
Tájékoztatjuk tisztelt Címzettet, hogy az államigazgatási szervek az alább megadott elektronikus felületen keresztül is tudnak olvasási jogosultsággal elektronikusan hozzáférni a dokumentumokhoz:
A felület elérhetősége: http://its-tk- - dokumentumok.terport.hu/
Államigazgatási szervek részére felhasználónév: olvasó
Államigazgatási szervek részére jelszó: itstkdok


2015. június 3.Küldés E-mailbenelküldöm kinyomtatomNyomtatás

A "Nagykőrös Város Integrált Településfejlesztési Stratégia Megalapozó vizsgálat - Helyzetfeltárás és helyzetelemzés, Fejlesztési irányok" elnevezésű dokumentum (továbbiakban: Dokumentum) 23. pontjában fogalmazza meg Nagykőrös céljait, célrendszerét, melyeket a dokumentum 23.2 pontjában rögzített táblázat összegez a legérthetőbben, mely jelen előterjesztés 1. sz. mellékletét képezi. Ez a dokumentum a Nagykőrösi Polgármesteri Hivatal (2750 Nagykőrös Szabadság tér 5.) I. em. 25. sz. hivatali helyiségében személyesen is megtekinthető.
Nagykőrös jövőképének elérését három átfogó cél együttes megvalósulása segíti. A három hosszútávra szóló átfogó célhoz 14 stratégiai cél tartozik, melyek legtöbbje egy konkrét tematikára fókuszál, de van közöttük több cél is, amelyek több tématerületet is átfednek. A célrendszer tartalmaz egy horizontális célt, mely valamennyi tématerületet érinti.
A stratégiai célok az átfogó célok elérését szolgáló középtávú (7-10 év) városi célok, amelyek az épített- és természeti környezet, a gazdaság, valamint a társadalom tématerületekhez kapcsolódóan kerültek meghatározásra.
Az átfogó célok: a kívánt jövő elérését szolgáló, hosszú távra (15-20 évre) szóló célok ágazatonkénti csoportosításban. Mind a jövőkép, mind pedig az átfogó célok kijelölés a Koncepció feladata.
A különböző szintű célok meghatározása a helyzetelemző és helyzetértékelő munkarészekből leszűrt eredmények alapján lettek kiemelve és megfogalmazva a műhelymunkák során. A célok minden esetben valamely meghatározott beavatkozást igénylő tématerületre kínál megoldást különböző időtávokon belül.

Az Integrált Településfejlesztési Stratégiai Megalapozó vizsgálatát lsd.: Nagykőrös ITS 2015. május 11.(pdf) (alábbi bejegyzésben)Küldés E-mailbenelküldöm kinyomtatomNyomtatás

Tisztelt Államigazgatási Szerv!


A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 30. § (1) bekezdése alapján tájékoztatjuk, hogy 2015 áprilisában Nagykőrös Város Önkormányzata megkezdte településfejlesztési koncepciójának elkészítését.
A folyamat első lépéseként, megalapozó vizsgálat keretében kerül sor Nagykőrös aktuális társadalmi és gazdasági folyamatainak feltérképezésére, hangsúlyosan azon területek elemzésére, melyek összefüggésben lehetnek a hazai, illetve az európai uniós szinten meghatározott fő fejlesztési célokkal.
A megalapozó vizsgálat közös hátterét képezi mind a hosszútávra szóló településfejlesztési koncepciónak, mind a középtávú, operatív jellegű integrált településfejlesztési stratégiának (ITS). Az ITS illeszkedik az EU 2014-2020-as programozási ciklusához, a 2014-2023 között megvalósítani tervezett fejlesztéseket foglalja magában.
Nagykőrös ITS 2015. május 11.Nagykőrös ITS 2015. május 11.
Küldés E-mailbenelküldöm kinyomtatomNyomtatás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy településünk Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) program készítését kezdte meg (a 2015. január 15.- én tartott indító megbeszélésével).
A program elkészítése egyben jelenti a korábban már rendelkezésre álló Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) felülvizsgálatát is, valamint tartalmazni fogja azokat a településfejlesztési és egyben önkormányzati elképzelések keretbefoglalását, melyek eddig is prioritást élveztek az elmúlt évek során, ahogy a most következő/mostani 7 éves tervezési időszakban is, melyek alapul szolgálnak majd az Európai Uniós források felhasználhatóságának.
Fontos megemlíteni, hogy partnerségi együttműködés keretében kerül elkészítésre a program, mely során az település fejlesztési érdekeinek, elképzeléseinek összehangolása a cél. Az ITS program elkészítésében a Belügyminisztérium közreműködésével szakértői csoport segíti a program elkészítését, (melyet a Pest-Budapest Konzorcium nyert meg). Felhívjuk figyelmüket, hogy a program készítéséről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket itt az újságban illetve lehetőségük van nyomon követni a történéseket a város honlapján is az "Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS)" elnevezésű menüpont alatt.
Nagykőrösi Polgármesteri Hivatal
Műszaki IrodaKAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOKKüldés E-mailbenelküldöm kinyomtatomNyomtatás


Dél-Pest megye online www.delpestmegyeonline.hu

kifejezésre:
szavakra:

 

Pályázatok

Arany János Diákszövetség
Arany János
Diákszövetség
Pusztaitölgyesek
KÖVA ZRT
Nagykőrös a megújuló város
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Bringázz a munkába
XV. NAGYKŐRÖSI LOVAS RENDEZVÉNY - augusztus 8.
XV. NAGYKŐRÖSI LOVAS RENDEZVÉNY - augusztus 8.
Kuláküldözés Áldozatainak Emléknapja alkalmából tartott megemlékezés Kecskeméten - 2015. június 28.
Kuláküldözés Áldozatainak Emléknapja alkalmából tartott megemlékezés Kecskeméten - 2015. június 28.
II. Kőrösi Möggyfesztivál - 2015. június 26-27. (folyamatosan bővül)
II. Kőrösi Möggyfesztivál - 2015. június 26-27. (folyamatosan bővül)
Múzeumok Éjszakája -  2015. június 20.
Múzeumok Éjszakája - 2015. június 20.
RELEVÉ Gála - 2015. június 14.
RELEVÉ Gála - 2015. június 14.

A lap 0.07 másodperc alatt készült el.
A látogatók száma 2007.05.11-től:  |  Összesen:5256390  |  Ma:145  |  Jelenleg:1  |  statisztika
  webmester Minden jog fenntartva! design by © Ceglédinfo  
 ÖN A RÉGI HONLAPON JÁR Bezár
ÖN A RÉGI HONLAPON JÁR