Nagykőrösi programkereső
Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Nincs megnyitott szavazás

SZERVEZETFEJLESZTÉS NAGYKŐRÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL
Nagykőrös Város ivóvíz-javító beruházása
www.csatorna.nagykoros.hu
www.vkfejlesztes.nagykoros.hu
www.csapadekviz.nagykoros.hu
www.csapadekviz.nagykoros.hu

CÉGEK


Aszázadfordulón jött létre a konzervgyár. Mai utóda a francia érdekeltségű BONDUELLE KFT, a Nagykőrösi Konzervgyár Rt, illetve a CARNAUD METALBOX KFT. Az ötvenes évek elején alapították a Magyarországon egyedülálló híres Pipagyárat is, mely még napjainkban is vonzza a "pipásokat". Nagykőrös agrárjellegéből következően az iparosodás elsődlegesen ahhoz kötődik, viszonylag későn bontakozott ki.

Az 1990-es években újabb vállalkozások vették kezdetüket. Közöttük található a CELSIUS Kft., amely vegyes és gáztüzelésű kazánok gyártására szakosodott. A HÉJJAS Irodagép a SHARP-KONICA hivatalos márkaképviselete. A "MIGI" Csomagolóeszköz Gyártó és Forgalmazó Kft. A Kardos Uszoda és Víztechnika nevében jelzett szakirányú tevékenységet folytat. A PENDE Print Nyomdaipari Kft. a város egyik újabb keletű nyomdaüzeme. Az ORIENT Könyvkötő Szövetkezet több évtizedes múltra tekint vissza, s minőségi munkával országos hírű vállalkozás.

Az iparosodás terén nagy előrelépést eredményezett a város életében a "Sanshin Hungária" Elektronikai Kft-nek, a japán-magyar vegyes gazdasági társaságnak 1999-ben történő betelepedése. A japán cég európai elektronikai üzemek számára gyárt és szállít a legmodernebb technológiával előállított elektronikai alkatrészeket. A város szempontjából kiemelkedő jelentőségű az a körülmény, hogy a távolkeleti cég egyetlen európai gyártó üzemének telephelyét éppen Nagykőrösre telepített. Hiszen a város társadalma összességében és családonként is jelentős gazdasági, technikai és szellemi tőkét kovácsolhat a világszínvonalon nagy gazdasági volumennel termelő ipari cég közösség részére történő befizetéséből, illetőleg nagyszámú munkahelyteremtéséből. A beruházás első ütemének megvalósításával mintegy 300 munkahelyet, a tervezett további fejlesztésekkel mintegy 600, tehát összességében 900-1000 munkahellyel bővítik Nagykőrös foglalkoztatási palettáját. Ma már súlyában nagyobb arányt képvisel a város gazdaságában az ipari termelés, mint az agrárium.

A nagyipari üzemek mellett főleg a szolgáltatási szektorban, számtalan magánvállalkozás alakult. Egy 1998-as felmérés szerint Nagykőrösön az összes vállalkozás mintegy 1314 volt.

A rendszerváltozást követően a megerősödő magánszféra elsősorban és elsődlegesen a kereskedelmet vette célba. Számtalan, változatos típusú kis kereskedelmi egység létesült a városban már újszerű, esztétikai trendek szerint. Ezzel kezdetét vette egy nívós szolgáltató hálózat kibontakozása. 1998-ban, 1999-ben mintegy 344 kiskereskedelmi egység volt számbavehető a városban.

Az 1990-es években a városban két multinacionális kereskedő hálózat is megjelent és épített áruházat, a PROFI és PENNY MARKET. A két cég egyrészt egy újfajta európai kereskedelmi színvonal, másrészt egy áruválaszték-bőség színre lépését reprezentálja jelenlétével, mely mindenképpen a fejlődést indukálja a városban.

Küldés E-mailbenelküldöm kinyomtatomNyomtatás

  • Cégek


Dél-Pest megye online www.delpestmegyeonline.hu

kifejezésre:
szavakra:

 

Pályázatok

Arany János Diákszövetség
Arany János
Diákszövetség
Pusztaitölgyesek
KÖVA ZRT
Nagykőrös a megújuló város
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Bringázz a munkába
XV. NAGYKŐRÖSI LOVAS RENDEZVÉNY - augusztus 8.
XV. NAGYKŐRÖSI LOVAS RENDEZVÉNY - augusztus 8.
Kuláküldözés Áldozatainak Emléknapja alkalmából tartott megemlékezés Kecskeméten - 2015. június 28.
Kuláküldözés Áldozatainak Emléknapja alkalmából tartott megemlékezés Kecskeméten - 2015. június 28.
II. Kőrösi Möggyfesztivál - 2015. június 26-27. (folyamatosan bővül)
II. Kőrösi Möggyfesztivál - 2015. június 26-27. (folyamatosan bővül)
Múzeumok Éjszakája -  2015. június 20.
Múzeumok Éjszakája - 2015. június 20.
RELEVÉ Gála - 2015. június 14.
RELEVÉ Gála - 2015. június 14.

A lap 0.05 másodperc alatt készült el.
A látogatók száma 2007.05.11-től:  |  Összesen:5256407  |  Ma:162  |  Jelenleg:3  |  statisztika
  webmester Minden jog fenntartva! design by © Ceglédinfo  
 ÖN A RÉGI HONLAPON JÁR Bezár
ÖN A RÉGI HONLAPON JÁR