Nagykőrösi programkereső
Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Nincs megnyitott szavazás

SZERVEZETFEJLESZTÉS NAGYKŐRÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL
Nagykőrös Város ivóvíz-javító beruházása
www.csatorna.nagykoros.hu
www.vkfejlesztes.nagykoros.hu
www.csapadekviz.nagykoros.hu
www.csapadekviz.nagykoros.hu

AKTUÁLIS KÖZLEMÉNYEK - FELHÍVÁSOK

1 2 3 4 következő »

Tanácsok a biztonságos iskolakezdéshez:


  • Az iskolába vezető úton mindig legyünk nagyon elővigyázatosak és körültekintőek. Mutassunk példát gyerekeinknek, a közlekedési szabályokat minden esetben tartsuk be, még ha nagyon sietünk is.


  • Akik már egyedül járnak iskolába és haza mindig a megszokott, biztonságos útvonalat használják, idegenekkel ne álljanak szóba vagy zárják nagyon rövidre a beszélgetést. Idegen autójába SOHA nem szabad beszállni, még akkor sem, ha szülőkre hivatkoznak!


Küldés E-mailbenelküldöm kinyomtatomNyomtatásKüldés E-mailbenelküldöm kinyomtatomNyomtatás

A háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről szóló 4/2000. (II.25.) EÜM rendelet 3/C. §-a szerint a települési önkormányzat jegyzője közszemlére teszti, valamint az önkormányzat honlapján közzéteszi a háziorvosi körzetek területi elhelyezkedését, a körzetek lakosságának orvosi alapellátását végző háziorvosok nevét és képesítési adatait.

TERÜLETI ELLÁTÁSI KÖTELEZETTSÉGGEL MŰKÖDŐ HÁZIORVOSOK:A körzetekhez tartozó utcák jegyzéke elérhető Nagykőrös város honlapján az Önkormányzat/Rendeletek cím alatt.
Küldés E-mailbenelküldöm kinyomtatomNyomtatás

Gyűjtsünk szelektíven, jól!
Tisztelt Lakosság!


Közszolgáltatóként sokat bosszankodunk rajta, hogy sokan nem a megfelelő módon gyűjtik, szelektálják a keletkező hulladékot. Pedig a hulladék egy része érték!
Érték, mint olyan anyag, melyet újra tudunk használni a feldolgozás következtében, lásd aludoboz, fém, PET palack, és érték úgy is, mint olyan anyag, melynek felhasználása esetén a környezetünkből kevesebb nyersanyagot felhasználva járulunk hozzá ahhoz, hogy a "gyermekeinktől kölcsönkapott környezetet minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyva" adjuk át részükre.
Kérdés viszont, hogy a közszolgáltatói bosszúság jogos-e, elég információt adtunk-e/adunk-e ahhoz a szolgáltatást igénybe vevők részére, hogy megfelelően gyűjtsék a hulladékot?

Amennyiben a válasz "nem", úgy ezt az információhiányt szeretnénk pótolni az elkövetkezendő időben megjelenő tájékoztató anyagainkkal.
Tehát: Gyűjtsünk szelektíven, jól!

KÖVA-KOM Nonprofit Zrt.
bővebben
Küldés E-mailbenelküldöm kinyomtatomNyomtatás

Így augusztusban sokunk életét nehezítik a főként éjszaka kellemetlen orrdugulást, orr- és szemváladékozást, tüsszögést, nehézlégzést okozó allergiás panaszok.

Az allergiás náthát az orrjáratok nyálkahártyájának allergiás eredetű gyulladása okozza. Gyakori megbetegedés, és bárkinél bármely életkorban előfordulhat. Tarthat pár évig, de fennállhat egy életen át is. A családon belüli halmozott előfordulás gyakori. Az adott évszakban kialakult, és a pollenszemcsék által kiváltott allergiás náthát szénanáthának nevezik.
A szénanátha gyakorisága Európa egyes országaiban 5-20 százalék közötti. Hazai vizsgálatok gyermekek körében 8,1 százalékos, serdülők esetében 21 százalékos, míg a felnőtt népességben 11 százalékos krónikus nátha előfordulási gyakoriságot találtak, melynek mintegy kétharmada volt bizonyosan allergiás eredetű.


A klímaváltozással kapcsolatban mind gyakoribbá váló nyári típusú szmoghelyzetek hatására számolni kell a légúti- és az allergiás megbetegedések terjedésével.
Új, invazív, allergén növényfajok jelennek meg, az allergén gombaspórák szóródási ideje megnyúlik, az allergiás betegek érzékenysége változik.
bővebben
Küldés E-mailbenelküldöm kinyomtatomNyomtatás


1 2 3 4 következő »


Dél-Pest megye online www.delpestmegyeonline.hu

kifejezésre:
szavakra:

 

Pályázatok

Arany János Diákszövetség
Arany János
Diákszövetség
Pusztaitölgyesek
KÖVA ZRT
Nagykőrös a megújuló város
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Bringázz a munkába
XV. NAGYKŐRÖSI LOVAS RENDEZVÉNY - augusztus 8.
XV. NAGYKŐRÖSI LOVAS RENDEZVÉNY - augusztus 8.
Kuláküldözés Áldozatainak Emléknapja alkalmából tartott megemlékezés Kecskeméten - 2015. június 28.
Kuláküldözés Áldozatainak Emléknapja alkalmából tartott megemlékezés Kecskeméten - 2015. június 28.
II. Kőrösi Möggyfesztivál - 2015. június 26-27. (folyamatosan bővül)
II. Kőrösi Möggyfesztivál - 2015. június 26-27. (folyamatosan bővül)
Múzeumok Éjszakája -  2015. június 20.
Múzeumok Éjszakája - 2015. június 20.
RELEVÉ Gála - 2015. június 14.
RELEVÉ Gála - 2015. június 14.

A lap 0.12 másodperc alatt készült el.
A látogatók száma 2007.05.11-től:  |  Összesen:4667989  |  Ma:93  |  Jelenleg:1  |  statisztika
  webmester Minden jog fenntartva! design by © Ceglédinfo